Home / Speciale producten / ESD

ESD

In bijvoorbeeld fabrieken, operatiekamers en in autogarages is opbouw van statische energie erg problematisch. Statische energie kan hier leiden tot schade aan apparatuur en mensen. Deze statische energie ontstaat door airco ‘s, machines en door beweging van mensen. Moderne fabrieken en operatiekamers zijn uitgerust met geleidende vloeren, die deze problemen vermijden.

Door langere tijd gebruik van de vloer ontstaan er poriën, deze vullen zich met vuil. Hierdoor verliest de vloer zijn geleidende eigenschap. Dit verstopte vuil kan niet langer worden verwijderd door schoonmaak of onderhoud. De vloer moet volledig vervangen worden tegen hoge kosten. Nog duurder dan de nieuwe vloer is de productie stop van de fabriek.

Dit is niet het geval bij het speciaal ontwikkelde ESD-vloersysteem van Dr. Schutz. Bij dit systeem blijft de vloer intact en wordt deze opnieuw geseald. De ESD-coatings zorgen voor optimale geleidbaarheid, zijn elastisch, slijtvast en zeer eenvoudig schoon te maken. De ESD-coating is ook goed bestand tegen chemicaliën.

Het Dr. Schutz ESD-systeem, simpelweg de beste oplossing voor geleidende vloeren.

Het ESD Systeem

De lak is zo ontwikkeld dat deze gelijk uithardt onder ultraviolet licht. Hierdoor wordt de verwerkingstijd van een aantal dagen teruggebracht naar een aantal uur.
Het grote voordeel hieraan is dat het pand of de woning zo snel mogelijk weer in gebruik kan worden genomen.

ESD Producten bestellen Downloads

Neem contact op met een expert 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Een van onze experts staan je graag te woord. 

Contact