Bij Dr. Schutz staat duurzaamheid op 1  

Baanbrekende innovatie, samen met voortdurende verbetering van bestaande product systemen zijn de centrale focus van ons onderzoek- en ontwikkelingsteam. Daarnaast spelen kwaliteit en veiligheid van toepassing een even belangrijke rol als duurzaamheid en bescherming van het milieu.

With Confidence

Productie

Als fabrikant nemen wij onze verantwoordelijkheid voor ons milieu zeer serieus. In onze productielocatie in Nedersaksen werken we daarom voortdurend aan de optimalisatie van onze productie vanuit ecologisch oogpunt. 

Om de vervuiling van water zoveel mogelijk te verminderen, werken we met een gesloten watercircuits. Het water dat we gebruiken wordt opgevangen, gefilterd en vervolgens opnieuw door ons gebruikt. Hiernaast hebben wij strenge controles op het kleine aandeel afvalwater.

We gebruiken ook elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen bij onze productie, een groot gedeelte hiervan komt rechtstreeks van ons eigen dak.  

 

 

Het gedeelte wat we niet kunnen dekken met onze zonnepanelen wordt aangevuld met groene stroom.

Wij halen onze grondstoffen uitsluitend uit Europa, dit vermindert transportroutes en versterkt de lokale economie.

In 2021 hebben wij een mijlpaal bereikt op het gebiedt van duurzaamheid, als fabrikant zijn we vanaf 2021 klimaatneutraal. Deze normering hebben wij ontvangen van het Instituut voor Duurzaamheid en Economie in Münster. Dit houdt in dat alle Dr. Schutz producten klimaat neutraal worden geproduceerd.

Producten

Al onze 2K W.B.-topcoatings hebben het EC1+ certificaat, en zijn dus volledig emissie vrij. Met al onze producten kan worden gewerkt in gebouwen die aan de BREEAM-eis moeten voldoen. 

Onze Pu NEO is een 2K water gedragen lak die 100% vrij is van oplosmiddelen & isocyanaten, maar niet onderdoet voor de kwaliteit die de klassieke topcoatings bieden. Dit unieke product van ons draagt het ‘Der Blaue Engel’ & het ‘EC1’ certificaat.

Alle ingrediënten in onze schoonmaakmiddelen zijn 100% Biologisch afbreekbaar en vegan.

Gewone schoonmaakmiddelen bestaan voor meer dan 90% uit water. Onze reinigers zijn geconcentreed en bevatten nog geen water. Hier hebben wij voor gekozen omdat iedereen water thuis uit de kraan heeft lopen. Het grote voordeel hieraan is dat er minder transport nodig is en er minder verpakkingen worden verbuikt, wat weer plastic scheelt en co2 uitstoot scheelt.

    
 

Vloersystemen

Het renoveren van oude vloeren in plaats van deze te vervangen brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat er 98,08 C02 bespaard wordt. Het Instituut voor Duurzaamheid en Economie heeft ons Floor Remake systeem onderzocht met betrekking tot de hoeveelheid koolstof die tijdens het proces wordt geproduceerd. Het resultaat: 98,08% C02 wordt bespaard in vergelijking met het vervangen van de vloer.

Ook wordt er een hoop afval bespaard bij het renoveren van de oude vloer. Wanneer een oude vloer wordt gesloopt en vervangen, ontstaat er veel afval, waarvan een groot deel niet kan worden gerecycled en dus in verbrandingsinstallaties of stortplaatsen terechtkomt.

Bij Floor Remake wordt de bestaande vloerbedekking hergebruikt, waardoor gemiddeld 4 kg afval en 1,27 kg CO2-uitstoot per vierkante meter vermeden wordt.

Hiernaast worden, door het Floor Remake systeem, waardevolle grondstoffen bespaard. Oude vloeren worden gerenoveerd en hoeven ze niet meer te worden vervangen en afgevoerd. Dit bespaart grondstoffen zoals kunststoffen, energie en lange transportroutes die nodig zijn om nieuwe vloeren te produceren en te verzenden.

 

Door het aanbrengen van een van onze permanente coatings worden vloeren langdurig beschermd.

In tegenstelling tot conventionele coatings en polymeren hoeft onze permanente coating niet jaarlijks te worden gestript of opnieuw te worden aangebracht. Elke keer dat een vloer wordt gestript, komen er grote hoeveelheden microplastics in de waterkringloop terecht. Dit resulteert in vervuild water dat uiteindelijk in onze rivieren en oceanen terecht komt. 

Tevens zorgt de permanente coating voor meer hygiëne en is de vloer hierdoor eenvoudiger schoon te maken. Hierdoor wordt over een periode van 10 jaar ruim 80% water bespaard met schoonmaak. 

 

Contact met een Expert

Voel je vrij om al je vragen te stellen aan een van onze experts.

Neem contact op